Follow us
Follow us

Dålig uppdatering osv.

2013-08-31 # 19:38:55
Hej!

Förlåt så mycket för att jag knappt bloggat, men Hannah och jag har sovit över hela helgen och har haft fullt upp!
Men nu har jag iaf lite internet så tänkte kika in:)
Vi har fotat en massa på både mig och Mellis, Arvur och hennes häst Thule. Imorgon ska vi fota ännu mer så bilder kommer säkert upp nästa vecka någon gång!
Här är iaf lite smakprov :)
 
 
 
 
 
¨

Hopplektion, barbacka pass m.m

2013-08-30 # 16:59:00
Hej alla läsare, Lina här.
 
Har inte bidragit till någon updatering men det blir ändring nu. Jag stannade hemma från skolan idag. Jag var inte riktigt pigg, kände magsjuka och har ont i huvudet. Men nu känner jag mig bättre så jag kommer nog kunna rida idag.
 
Eftersom jag inte bloggat på ett par dagar så tänkte jag berätta om veckans pass och lektion. 
 
Måndag: Skogsritt med mycket galopp
Tisdag: Barbackapass, lugn.
Onsdag: Ridlektion på Cenzor, Sirkus vilade.
Och igår så red jag inte och ska eventuellt det snart, ska till stan och shoppa lite snabbt. Ska på ett kalas på söndag, min kusin fyller år och då ska vi köpa någon liten leksakshamster som rör sig typ. (?)
 
Men ni får GÄRNA önska inlägg nu så jag och Emma få lite idéer!
¨

Kvällsmys i hagen med Melrós.

2013-08-27 # 21:59:00
Hej alla! Idag cyklade jag ut till stallet efter skolan. Var inte meningen att jag skulle dit men hade Mellis abstinens! Haha. Vi myste i hagen och körde the seven games med. Imorgon ska jag och min syster ut och rida tillsammans. Jag ska rida Melrós och hon ska rida Arvur. Flera år sedan vi var ute och red tillsammans så det ska bli roligt! Blir troligtvis en lång skogsrunda, får se hur mycket vi kan rida in i skogen dock pga bockajakten.. Men blir väl värre när älgjakten drar igång sen. 
På torsdag kommer hovis till Mellis! Då blir det ingen ridning men vi kanske leker med bollen i paddocken eller något. På fredag kommer Hannah hit så då ska vi sova i stallet hela helgen vilket komer bli suupermyys!
Fota kommer vi göra och pyssla om med alla hästarna. Har också beställt en ny klänning endast för att fotografera med. Mamma kom till mig i Söndags och sa att bilderna sist blev superfina och undrade om jag ville ha en mer höstig klänning så hon seriöst betalade 300;- för fina bilder på mig och Mellis tyyp, hahaha *_* 
Men inte tackar man nej iaf!
 
Här kommer lite bilder från stallet idag.
 
 
 
 
 
¨

Nästa köp

2013-08-25 # 16:10:00
Blir nog detta till Sirkus så jag kan rida med repgrimmman också. Vill inte behöva sätta fast tyglar och ledrepet i nackstycket så detta skulle ju sitta fint. Kostar 179 kr och finns på http://www.saddleoutlet.se/ !
 
 
¨

Dålig bloggning och en seg vecka!

2013-08-25 # 14:59:51
Hej fina bloggläsare!

Varken jag eller Lina har bloggat denhär veckan vilket jag tycker har varit rätt skönt. Nu första veckan i skolan har jag knappt orkat göra något när jag kommit hem. Varit hos Mellis och sen legat hela kvällen vid datorn och kollat tv-serier! Haha så har min vecka sett ut ;)
Jag har ridit Mellis 3 dagar denhär veckan, uterritter vilket är väldigt skönt efter en lång och stressig skoldag.
Men nu är jag taggad och efter denhär slapp veckan ska jag äntligen ta tag i träningen också.
Igår var jag hos mina kusiner som jag inte träffat på månader vilket var väldigt mysigt! Snart ska jag och mamma till stallet, blir ingen rinding utan vi ska leka idag :]
Syrran var på Gekås idag och köpte nya mineraler och en yoga boll till mig och Mellis! Så ska ta med den till stallet och se vad hon tycker! ;)
 
Bjuder på lite bilder från senaste photoshooten med mig och Mellis!
Maja har fotat alla bilderna!
 
 
 
 
 
 
 
¨

Film när jag hoppar Sikrus

2013-08-25 # 11:10:00
¨

Fina Shandy

2013-08-24 # 19:41:07
 
¨

Hemsk uppdatering / Lina

2013-08-24 # 19:04:14
Har inte uppdaterat sen skolstarten - tisdags. Och känner mig jättedum att bara Emma ska blogga.
Men nu kör jag igång igen och hoppas ni blir nöjda.
 
Ska göra ny design och den ska bli jättebra, jag sätter igång redan om ett par minuter. Den blir enkel men snygg.
Ska vara lite höstig med löv o.s.v.
 
Nä nu kör jag igång.
 
Lite suddig bild, Dixon som var min foderhäst i december till i maj.
 
¨

HÄSTSAKER SÄLJES!

2013-08-18 # 17:52:00
Neonrosa Catago boots strl; M
Endast provade!
60;- + frakt.
 
 Grimmskaft med panikhake.
30;- + frakt.
 
 Tävlingströja strl; L
Inte mycket använd!
80;- + frakt
 
 Vita ridbyxor strl; 44
Knappt använda då dem är förstora och jag ska sluta tävla.
120;- + frakt.
 
Chaps strl: L
Jättefina och knappt använda dem heller!
100;- + frakt
 
 Tredelat bett strl: 12,5
Knappt använt
100;- + frakt
 
 Showmaster dressyrschabrak strl: full
Använt 1 gång!
100;- + frakt
 
 Dressyrschabrak strl: full
50;- + frakt
 
 Tyglar strl: Ponny/ Cob
Inte använda!
50;- + frakt
 
 Fleecetäcke strl: 135
Är i fint skick.
100;- + frakt
 
Kommentera dethär inlägget eller mejla mig på [email protected] om du är intresserad av något!
Finns i Halland!
 
¨

Fullt upp!

2013-08-17 # 23:25:06
Hej! Har haft fullt upp idag så har inte kunnat blogga. Maja hängde med och fotade mig o Mellis idag. Red lite och sen körde vi lite markarbete. Kul kul! Bloppisen kommer upp imorgon men insåg att jag inte hade fotat allt än så ja.. Ska också fota när en kompis rider imån så kommer säkert upp bilder här nån dag framöver!






Har såå mkt mer bilder men lägger upp dem någon annan dag.
¨

Min ridhistoria - Emma.

2013-08-16 # 16:17:00
Hej! Tänkte skriva ihop ett inlägg om varför jag började rida och hela min väg fram till här jag är idag. :)
 
Allt började när min syster skaffade en medryttarhäst som hette Simone. En jävla envis fjording med ett jäkla temperament. Red inte henne så många gånger då hon var rätt "galen", hade man paddocken öppen så fanns det en risk att hon skulle skena in till stallet vilket hände min syster en gång. 
 
Simone

När min syster inte orkade med henne längre så sökte hon ny medryttarhäst och fann då en islandshäst som hette Yra. Hon vad dock en aning snällare! Haha. Men eftersom hon blev skendräktig så orkade inte min syster börja om från ruta 1 med henne igen, så hon slutade.
 
 
Yra och min syster
 
Efter ett tag började hon rida på en privat liten ridskola långt inne i skogen typ haha, Skogsgärde islandshästar hette det stället. Efter några månader ville min syster starta om och hitta en foderhäst och frågade då ridläraren om hon hade någon häst som hon ville hyra ut. Då kom dem fram till att hon skulle låna Melrós och efter några månader skrev min syster på ägarkontraktet. Mellis stod då i ett "nh-stall" som ligger här i närheten. Där bodde hon i 2 år. 
 
Melrós

Jag lärde känna en underbar isis som kallades "Fina", och fin var hon. Underbar rent ut sagt! Det var min första favorithäst, kände mig 100% trygg med henne. Henne kände jag i 1 ½ år, men i Mars 2011 så var hon tvungen att avlivas för hon hade en tumör i urinblåsan som dem inte kunde rädda. Det var väldigt tragiskt och jag grät i månader. Fina red jag 1 gång i veckan och fick lektioner av stallägaren, det var där jag fick mitt mer naturliga hästtänk ifrån. Utan L (stallägaren) hade jag garanterat varit kvar på ridskolan. Iaf, Fina lärde mig såå mycket, den första hästen jag någonsin älskat på riktigt.
 
 
Fina & jag.
 
Några veckor innan hon avlivades fick hon ett föl som kallas Findus, Fina var somsagt trött och hade ingen ork att uppfostra han, men när Fina avlivades så fick Findus en "Surrugat mamma" som fick reda på honom.
Mellan att Fina fick föl och hon avlivades så började jag på ridskolan. Jag ville lära mig "rida" och jag hade redan några kompisar som gick där. Under 3 års tid har jag haft 2 favvohästar från ridskolan.
 
Gubben var min första favvohäst, han var mitt liv typ. Han red jag under 2 års tid och hade det väldigt svårt när han skulle åka hem. Men idag, ett år senare har jag fortfarande kontakt med hans ägare och planerar att åka dit nästa sommar. Jag har väldigt många bilder på Gubben och orkar inte skriva så mycket om oss så ni får kolla istället :)
 
Första dressyrtävlingen
 
 Maskeradtävlingen 2011 tror jag..
 
 
 
 
 
 
 
Detta var sista ridningen på honom och jag var den sista som red honom ♥
14 Maj 2012 ♥
Jag och Gubben han med mycket å 2 år, måånga tävlingar i både dressyr & hoppning, läger, vi fick till och med en plats i tidningen efter våran dressyrtävling en gång ♥ 
 
September förra året när jag fortfarande red på ridskolan kom det en annan fjording dit som hette Magika.
Så fort jag såg henne bestämde vi med "fodervärdsansvarig" att jag skulle bli skötare på henne. Och det blev jag. Magika var bara 6år och lite dåligt grundinriden för att passa en ridskola skulle jag vilja säga. Hon var helt underbar men vi hade många jobbiga stunder tillsammans. Jag skötte om henne varannan helg och hade somsagt väldigt jobbigt med henne oftast. Hon kunde inte stå ensam i stallet utan att ha minst 2 hästar där eller henne andra fjordkompis, hon hade knappt nån respekt för mig när jag skulle leda henne men man fick heller inte träna t.ex ledövningar med dem FÖR DEM MÅÅSTE RIDAS.
Men vi hade också väldigt många trevliga och underbara stunder. Vi var med på maskeradhoppningen, jag hoppade 60cm med henne även fast jag var extremt hopprädd under en tid. Även fat vi hade våra jobbiga stunder så älskade jag henne extremt mycket. Jag kom ihåg den dagen när hon och hennes fjordkompis Fandango skulle åka hem. Jag och Maja(hans skötare) åkte till stallet vid 6 tiden på morgonen för att säga hejdå. Vi fick leda in till transporten med dem och pussa dem ett sista farväl. Uuuuusch.. Men här är lite bilder från våran tid tillsammans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hahahaha moooos
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har gjort sukt mycket tillsammans och denhär videon visar bara dem sista dagarna tillsammans med henne ♥
 
Nu har jag slutat ridskola och står här nu med Melrós, vilket jag är glad att jag gör! Hade inte kunnat bli bättre ♥
¨

Min sköthäst är till salu

2013-08-16 # 15:04:00
Min sköthäst Shandy är till salu, har inte berättat om honom något speciellt här på melsir så kan lika gärna nämna honom lite nu.
 
Blev jätteledsen när jag såg att han var till salu, min älskling liksom.
Han är ju ändå 19 år och ska avsluta sitt ridskoleliv - som jag tyckte för länge sen. Jag förstår fullt ut varför han säljs men det är ju grymt jobbigt när jag varit skötare på honom i snart 2 år... Jag redan har en häst(Sirkus) och mamma inte har råd med en 3e häst. Han ska säljas till en som vill ha honom som promenadhäst och gärna tömköra och låta han leva sina sista år som den kung han är. Pris finns inte än men skulle tänka mig 5.000-10.000, om de är riktigt snälla mot han. Finaste Shandy Shot - min prins ♥
 
Det var ju vi - Linaoshandy!
 
 
 You are my star, my heart and my diamond...
 
 
¨

Red i onsdags

2013-08-16 # 13:58:27
Red i onsdags på ridlektion, fick inte Diego utan Cenzor.Började med en uteritt, han var rätt rolig att rida ute. 
Började regna så blev en kortis och sen in i ridhuset för att påbörja dressyrlektionen. 
 
Gjorde en övergångsövning oc det gick jättebra, jobbade honom då och då. Han var dock inte så lyhörd för skänkeln så tog lite tid att få honom i skänkelvikning. Lyckades en gång...
Sen när vi skulle galoppera så backar jag självklart och slutar fullfölja lektionen för jag ÄR en fegis... det är jag.
 
Jag MÅSTE börja galoppera på letkionerna igen...jag måste. Kommer ha Cenzor nästa gång med, och nästa gång och nästa gång... ja jag kommer bli en himla Cenzorryttare känner jag. Men efter hoppningen(2 veckor) blir det stopp med Cenzor då kommer jag övergå till andra hästar för vill inte hamna i en sån "svacka" där jag får samma häst hela tiden. Alltid lärt känna hästen då och det är ju kul men jag vill kunna rida de flesta hästarna nu.
 
Hade Fenella en hel termin...jättekul ! Asså visst hon var jätterolig att rida, fick känna på henne när hon var seg, pigg, staaaark och väldigt känslig. Då är det roligt när hästen också gillar än. Hon verkar trivas osm ridskolehäst i allafall.
 
Cenzor - Foto:http://theresiasandahl.blogg.se/
 
¨

Rullningar

2013-08-16 # 13:56:14
 
¨

FRÅGESTUND!

2013-08-16 # 12:26:28
Nu tänkte vi ha en frågestund här på melsir, ni som inte vet vem vi är så bra passa på att ställa era frågor!
Något som ni kanske vill veta om våra isisar? Om oss? 
 
Ja allt!
 
Så fråga på så svarar vi på dem när vi fått tillräckligt många.
 
 
 
 
 
 
¨

Bra ridpass idag eller nått.

2013-08-15 # 22:26:15
Heej! 
Bara jag som alltid har sjukt svårt att komma på bra rubriker? Kan sitta i säkert 10 minuter för att komma på något bra.. Men var iaf i stallet innan idag. Red ut en rida på Melrós. Blev en lagom lång runda fylld med några töltsträckor och galopp i backarna. Hon var så grymt glad så om jag hade släppt henne helt hade hon tagit backen igen, lovar.. hahaha. Sen tog jag fram pallen också och hon gick upp gulligt på den och stod där tills jag bad henne att gå över den.  
Det var typ det jag gjorde, fixade lite annat i stallet och så med men inget intressant.
Måste också till gekås snart,behöver en ny tröja jag kan rida i nu i höst, sen en ny slickgodis då hästarna har slickat upp hela snart, sen ska jag kolla på lite grimmor, en mössa (haha hösten börjar tidigt hos mig!)
och en pilatesboll till Melrós med! Hihi.
 
Tyvärr får jag inte upp några bilder på bloggen, ibland bara haatar man blogg.se -.-
Men bilder från idag finns på emmaer.webblogg.se
 
Bloppisen kommer upp imorgon! Har bara inte haft tid att fota det idag :)
¨

13/8 uteritt med Melrós.

2013-08-15 # 11:03:13
Igår red jag ut en runda på Melrós. Var superkul och vi gasade på rejält i backarna,Mellisstyle ;)
Mamma var med o tt lite bilder så här är dem :)
 
 
 
 
 
¨

Dagens planer med Melrós.

2013-08-14 # 16:15:00
Hej bloggen!
Nyss kommit hem från Halmstad, varit på sjukhuset för att röntga mina tänder.. sååå kul.
Iaf, nu är jag hemma och hade tänkt att åka ut till stallet lite senare idag för att rida Mellis. 
Blir nog bara en liten runda skulle jag kunna tro då min mamma ska med, men kan säkert få henne att ta lite bilder iaf! :) 
Ska också byta hennes exemtäcke, blir ju så äckligt nu när hon går ute i detta vädret + allt flugsprej hon använder haha..
Får hoppas att man kan lägga undan exemtäcket snart, så jag kan schamponera av henne riktigt så inte flygsprejjet och all hästsalva sitter kvar i huden, hennes man blir också så "fettig" av det, så hon kan behövas tvättas av ordentligt! 
 
 
Jag och en kompis när vi hade photoshoot i stallet in dag. Till höger ser ni Arvur, han jag också tar
hand om nu under sommarhalvåret pga att han också har exem :)
¨

Imorgon

2013-08-13 # 18:41:00
Imorgon ska jag rida lektion på Diego.Han är alltid arbetsam och gör sitt bästa.Sist jag red honom gick det skit och han ville inte galoppera eller göra någonting och bara sprang men nu när jag är bättre så kommer vi vara snyggast på anläggningen.Gå i form och allt, yäää.
 
Visst är han ursöt!
"Diego är född 2001 och är 160 cm mankhöjd med 25% travare i blodet. Mycket snäll och trevlig häst som älskar att bli ompysslad. Tidigare gick Diego bara vuxen- och ungdomslektioner men nu när vi har haft honom i ett år, så har han kunnat gå med även i en del juniorgrupper. Det är en häst med ett hjärta av guld som gör allt helhjärtat. Duktig i både dressyr och hoppning." står det på ridskolan. Jag rider på Vetlanda RF.
¨

Hösten är påväg..

2013-08-13 # 15:55:00
Asså vädret har varit helt skumt dem senaste dagarna, först regnar det i typ 5 minuter och sen är det värsta solskenet och så håller det på tills kvällen för då börjar det åska som bara den och så håller det typ på om och om igen haha. Antar att det är ett bevis på att hösten kommer snart? Vem vet..
Idag får Melrós vila, vädret är ju som sagt skit så känns onödigt att bara åka dit för att kolla till henne. Åker dit imorgon istället och rider lite, mamma hänger förhoppningsvis med då så kan se om hon vill fota lite med :) 
Imorgon eller på torsdag så kommer det ut en hästbloppis med, har en massa grejjer som jag inte vill ha eller som varken jag eller Mellis använder så kan lika väl sälja det då. Allt från tävlingskläder till schabrak & boots! 
 
 
 
 
 
 
 
¨

Regn regn regn

2013-08-13 # 15:34:09
Sitter vid datorn och lyssnar på Lady Gagas senaste - Applause.
Regnar för fullt så rider inte än. Skulle ridit för flera timmar sen men regnet stoppar ju tyvärr. Men antar att jag åker ut snart.
 
Var där innan och kollade till honom och han har ju massa nya bitmärken från alla hästarna, antar jag och ett sparkmärke från Joice igår. Jonna släpptes ju in hos Joice, Quintus och Sirkus. Sirkus skyddar ju Jonna så han står ju bara där när de andra kommer för att skydda henne och igår blev det lite sparkar...men han har stått med 19 hästar så han far inte illa. Han far er illa av att stå ensam...
 
Varför ska han vara sååå snäll mot alla ? Plutten...
¨

Melrós & hennes hästkompisar.

2013-08-12 # 20:50:37
 
 
 
 
 
 
 
¨

Ihopsläppet

2013-08-12 # 19:33:56
Kolla lilla Sirkus, så söt.
 
 
¨

Lekpass & uteritt.

2013-08-12 # 17:38:00
Idag hängde kameran med till stallet så jag passade på att fota både Melrós och hennes hagkompisar. Dock kom jag nyss hem från stallet så bilderna kommer upp senare ikväll men här är iaf några oredigerade smakprov på vad vi gjorde idag.
 
Idag fixade jag både Melrós och Arvur (en häst i stallet jag måste sköta om) vilket var väldigt mysigt.  Har regnat i omgångar men som tur så han vi ut en sväng innan det öste ner igen. Vi tog en skrittrunda runt stallet som är 2km eller något. Red på långa tyglar och försökte hålla samma tempo under hela turen då hon kan ha en tendens att börja öka på hemvägen, spelar ingen roll om det är tölt eller trav men man får oftast inte stopp på henne ändå haha..
Det gick iaf jättebra och när vi var hemma igen så skrittade jag några varv i paddocken. 
 
Innan jag skulle gå ut med henne till hagen igen så gjorde jag lite övningar i paddocken med henne, hon börjar bli jätteduktig och hon backar av att jag bara höjer handen nu, flyttar baken när jag bara pekar på den osv :)
Hon fick också gå upp på pallen och det gick på första försöket denhär gången! Tog 2 "träningar" och nu är hon heltrygg med att stå där fina häst ♥ 
 
 
 
 
 
¨

Barbackapass

2013-08-12 # 16:10:55
Red barbacka idag. Gick inte rida ut för det var svart på himmeln så ville inte riskera någon åska mitt i ritten. Så red på banan. Red mestadels i skritt backade lite, bakdelsvändning o.s.v. Sen testade jag att trava lite och det jättebra. Nästa gång testar jag nog att galoppera.

Släppte in Jonna med Sirkus, Joice och Quintus.
Gick jättebra, Sirkus skyddade Jonna, sååå söt.
Kommer lite bilder senare. Fotade när de släpptes ihop och mamma fotade även innan jag hoppade av.

Blev rätt kort inlägg idag men har inget att skriva känner jag.Ni får en bild från hagen som Amanda(Jonnas ägare)
tog när vi åkte hem.

Tack för alla kommentarer vi får, riktigt kul!!



¨

Skola om 8 dar!

2013-08-11 # 19:02:48
Fy,blä,usch för att börja 9an. Massvis med läxor, ännu mer prov, stallet ska hinnas med, plus att hålla igång 2 bloggar. Känner mig lagom nervös för hösten! Trots allt som ska hinnas med så ska det ändå bli skönt att få komma tillbaka till vardagen igen, planera hur man ska hinna med allt osv. Kunna rida direkt efter skolan, chilla i stallet på helgerna. Ja, det är det jag ser fram emot mest. 
Dock har denhär sommaren gått suuperfort, känns som jag knappt har hunnit med någonting haaha. 
 
Men imorgon så blir det troligtvis en långrunda ut i skogen med Mellis, hörde att det skulle regna en massa här men sålänge det inte åskar eller liknande så ska vi nog kunna ta oss ut även fast det kanske inte blir så skoj,haha..
 
 
 
 
¨

Bloppis

2013-08-11 # 17:45:00
Har två allroundschabrak storlek ponny. Ett äppelgrönt och ett ljusblått. Lite noppriga men annars fina.
10 kr st.Köparen betalar frakt. Kommentera här nedan.
 
//Lina
¨

Sir delen av Melsir

2013-08-11 # 17:44:00
Efersom bloggen är ny och jag antar att Emma fått med sig läsare från hennes blgog så tänkte jag visa lite bilder på min islandshäst Sirkus.
Hoppas att ni tycker om Melsir!
 
Kram Lina
¨

Min vita sagohäst.

2013-08-11 # 17:31:52
Eftersom vi säkert kommer få en del nya läsare än dem som kanske läser min privata blogg så tänkte jag lägga upp lite bilder från min & Melrós första sommar tillsammans! :)
 
  
  
  
 
 
 Hihi, hon är verkligen världens goaste, det var längesen jag fått sån bra tillit för en häst på bara 2 månader.
 Men hon är såå snäll, följer en som en liten hund på promenader & somnar när man har henne lös i stallet.
 / Emma
¨

Välkommen till Melsir!

2013-08-11 # 16:59:00
Hej och välkomna till Melsir. Denna bloggen drivs av två islandsryttare - Emma & Lina. Vi båda har 2 jättesöta islandshästar vid namn Melrós och Sirkus.(därav namnet) Våran presentation ser ni i menyn och är det något mer ni undrar om oss är det bara att kommentera!
 
Vi skulle bli jätteglada om ni skulle vilja följa våran vardag med våra hästar. Det ska iallafall bli superroligt att blogga tillsammans med Lina och jag hoppas också att ni finner våran blogg intressant! :) 
 
 
 
/ Emma & Lina 
 
¨
RSS 2.0